Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4 Νοε 2015

Ψηφιακές αρθρωτικές ασκήσεις για τη λογοθεραπεία

       Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα παιδιά είναι πλέον εξοικειωμένα από τη νηπιακή τους ηλικία με τα κινητά, τα tablet και τους υπολογιστές. Η εξοικείωσή τους αυτή πολλές φορές δημιουργεί δυσκολίες στις συνεδρίες λογοθεραπείας καθώς τα παιδιά βρίσκουν τα "παραδοσιακά" παιχνίδια βαρετά! Εκμεταλλευόμενη, λοιπόν την εξοικείωσή τους αυτή, δημιούργησα κάποιες ψηφιακές ασκήσεις για την άρθρωση, τις οποίες ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρουσες και να εμπνευστείτε και άλλες!

    

       Όλες οι ασκήσεις έχουν στόχο την αυτοματοποίηση των λέξεων που περιέχουν το φώνημα στόχο. Ο παίκτης καλείται να σκάσει μπαλόνια, να μαζέψει ρούχα, να βρει αντικείμενα, κτλ, όσο επικεντρώνεται να πετύχει το σκοπό της άσκησης ταυτόχρονα ονομάζει και τις εικόνες που βλέπει, πετυχαίνοντας έτσι την αυτοματοποίηση των λέξεων με το φώνημα στόχο. Οι ασκήσεις είναι απλές, σύντομες, ευχάριστες και διαδραστικές! Ωστόσο, όσο ελκυστικές και αν είναι οι ψηφιακές ασκήσεις, πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Οι εναλλαγές και η ποικιλία στις δραστηριότητες και στα μέσα που χρησιμοποιούμε στις συνεδρίες μας είναι αυτό που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών!




        « Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης- αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής- αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»

       



3 σχόλια:

  1. και που μπορούμε να βρούμε αυτό το υλικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ασκήσεις αυτές τις έφτιαξα εγώ η ίδια, τις ανάρτησα για να πάρετε ιδέες!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...